Clubinfo Programma 2024 Terugblik 2023/2022/2019 Vorige Werkjaren

Organisator: Marc Bosmans
Locatie: Predikherenstraat 6, 1703 Dilbeek
Restaurant: Axel Dewit - Rosweg 79, 1750 Lennik
 

 


Het bezoek omvat uitleg en rondleiding betreffende de fokkerij met draagmoeders, de opleiding tot topspringpaard met wereldfaam, het stallen van paarden, de ganse infrastructuur met een speciaal aangelegde piste en nog veel meer krijgen jullie  van eigenaar en uitbater Emile. Naast een echte ‘paardenman’ is hij ook een boeiende verteller

2018  Semester 2

Restaurant Axel Dewit - Rosweg 79, 1750 Lennik
 

 

 

Restaurant: Cardinael - Dorpsstraat 94, 7850 Edingen (Marcq)
 

 

 

Restaurant Populier (Saffelberg) - Populierenstraat, 8   1755 Gooik
 

Statutaire vergadering

Volgens de statuten is er minstens één statutaire vergadering per jaar waarop de kandidaturen voor het bestuursorgaan van het volgend werkjaar worden voorgelegd. Indien nodig wordt het nieuw bestuur samengesteld op basis van een stemming.

 

 

Voordracht : Piet Vanthemsche  - Hij heeft het over :  ‘Onze voedselketens, hun sterke en zwakke plekken’
 

Hij is thans al meerdere jaren inwoner van Lennik.

Restaurant August Lennik  Alfred Algoetsraat 2b, 1750 Lennik
 

 

CEO Jef Colruyt van de Colruyt Group is een voortrekker in de productie van groene energie. Windenergie is daarbij bijzonder belangrijk voor de toekomst en dan ook ‘hotte’ materie. Te land en op zee schieten de turbines als paddenstoelen uit de grond. Of zo lijkt het toch. En als Vlaanderen de klimaatdoelstellingen van 2030 wil halen moeten daar de komende jaren nog vele windmolens bijkomen. Ook bij Eoly, een  Colruyt dochtermaatschappij en duurzame-energiespecialist, staan nog heel wat projecten op stapel. Toch blijven heel wat burgers met vragen zitten. Ook u waarschijnlijk...
 

Tijdens ons bezoek komen volgende onderwerpen aan bod

Ook een tipje van de sluier van Power-to-gas wordt gelicht. De ambitie is om op industriële schaal een power-to-gas installatie te bouwen die groene elektriciteit omzet in groene waterstof dat in de bestaande aardgasinfrastructuur kan worden vervoerd en opgeslagen.

Restaurant: De Mouterij - Meiboom 20, 1500 Halle

 

 

 

 

Sint-Martinuskerk van Strijtem  
 

 

Gastspreker Rik Van Cauwelaert liet een paar dagen geleden weten dat hij op 19 februari niet kan aanwezig zijn. Zijn causerie werd verplaatst naar november en vervangen door het bezoek van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek,
 

Uitnodiging Tentoonstelling Cromoline   *  Filip Frans van Cauwelaert

&  Beeldhouwwerken van onze Probusvriendin  Katelijne Van Beersel

Nationale Basiliek KOEKELBERG Basiliekvoorplein 1 1083 Ganshoren – Poort 6

 


 

Feast of Fools. ‘Bruegel herontdekt’ kadert binnen het project ‘Vlaamse Meesters’ van Toerisme Vlaanderen

Pieter Bruegel wordt vaak beschouwd als dé belichaming van de Vlaamse identiteit. Waarom is dat zo sinds de revival van zijn werk rond 1900? Hoe komt het dat hij uitgroeide tot een icoon, een onuitputtelijke bron van inspiratie én een huizenhoog cliché?

 

 

 

Omdat de Nationale Dag een ontmoetingsdag is voor alle leden van de nagenoeg 120 Probusclubs die te vinden zijn over gans het land opteerden wij ook deze keer voor een locatie die makkelijk te bereiken is voor iedereen.

De Nationale Dag 2019 zal daarom doorgaan in Salons Waerboom in Groot-Bijgaarden op een paar honderd meter van de E40 en de Brusselse Ring.

 

 

Programma

 

Muzikaal intermezzo van Luc Ooghe - Docent, musicoloog en master Vlaamse doedelzak.

 

 

NIEUW Afrikamuseum Tervuren
 

 

De rotstuin van het Provinciedomein Huizingen wordt dit jaar 60.  Deze waardevolle botanische tuin fonkelt na jaren van restauratie weer helemaal zoals weleer.

 

Het bezoek van Coca Cola Antwerpen is een voorstel van Dorus Boland. Zoon Laurens is Associate Director Cold Drink Marketing bij Coca Cola Entreprises Belgium en marketing verantwoordelijke voor de horeca in België en Luxemburg.
 

 

Het Red Star Line Museum in een notendop

 

Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Aan de kade wachten de oceaanstomers van Red Star Line met bestemming nieuwe wereld.

 

 

Recent werden in Kester de werken aan het nieuwe Satellieten-communicatiecentrum (SATCOM) opgeleverd.