Clubinfo Programma 2020 Terugblik 2019 Vorige Werkjaren Journée Nationale dag

 

 

Sint-Martinuskerk van Strijtem  
 

 

Gastspreker Rik Van Cauwelaert liet een paar dagen geleden weten dat hij op 19 februari niet kan aanwezig zijn. Zijn causerie werd verplaatst naar november en vervangen door het bezoek van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek,
 

Uitnodiging Tentoonstelling Cromoline   *  Filip Frans van Cauwelaert

&  Beeldhouwwerken van onze Probusvriendin  Katelijne Van Beersel

Nationale Basiliek KOEKELBERG Basiliekvoorplein 1 1083 Ganshoren – Poort 6

 


 

Feast of Fools. ‘Bruegel herontdekt’ kadert binnen het project ‘Vlaamse Meesters’ van Toerisme Vlaanderen

Pieter Bruegel wordt vaak beschouwd als dé belichaming van de Vlaamse identiteit. Waarom is dat zo sinds de revival van zijn werk rond 1900? Hoe komt het dat hij uitgroeide tot een icoon, een onuitputtelijke bron van inspiratie én een huizenhoog cliché?

 

 

 

Omdat de Nationale Dag een ontmoetingsdag is voor alle leden van de nagenoeg 120 Probusclubs die te vinden zijn over gans het land opteerden wij ook deze keer voor een locatie die makkelijk te bereiken is voor iedereen.

De Nationale Dag 2019 zal daarom doorgaan in Salons Waerboom in Groot-Bijgaarden op een paar honderd meter van de E40 en de Brusselse Ring.

 

 

Programma

 

Muzikaal intermezzo van Luc Ooghe - Docent, musicoloog en master Vlaamse doedelzak.

 

 

NIEUW Afrikamuseum Tervuren
 

 

De rotstuin van het Provinciedomein Huizingen wordt dit jaar 60.  Deze waardevolle botanische tuin fonkelt na jaren van restauratie weer helemaal zoals weleer.

 

Het bezoek van Coca Cola Antwerpen is een voorstel van Dorus Boland. Zoon Laurens is Associate Director Cold Drink Marketing bij Coca Cola Entreprises Belgium en marketing verantwoordelijke voor de horeca in België en Luxemburg.
 

 

Het Red Star Line Museum in een notendop

 

Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Aan de kade wachten de oceaanstomers van Red Star Line met bestemming nieuwe wereld.

 

 

Recent werden in Kester de werken aan het nieuwe Satellieten-communicatiecentrum (SATCOM) opgeleverd.